Brug for at ændre din ordre? Gå til kundelogin |
MAN-LØR | 9:00 – 18:00 |
SØNDAG | 9:00 – 13:00 |
|
|
KUNDESERVICE 70151030 |
Værd at vide om Corona virus – Forholdsregler og retningslinjer
INGEN SMITTE GENNEM MAD:
#1 Smitter Corona-virus gennem mad?
Fødevarestyrelsen skriver følgende omkring risikoen for smitte gennem maden:
”Coronavirus (COVID-19) smitter ikke gennem mad, men via dråber fra host og nys fra smittede personer.”
#2 Er der større risiko for smitte via buffet-servering fremfor enkeltvis servering?
Sandsynligheden for smitte yderst lille. Fødevarestyrelsen skriver, at coronavirus smitter via dråber i luften og via luftvejene. Hvis en smittet person overfører coronavirus til en buffet med mad (både madvarer og tag-ting). Coronavirus skal nemlig ned i luftvejene for at give sygdom. Smitten kan ske, når en smittet person færdes tæt blandt andre mennesker. Fødevarestyrelsen henviser til, at man følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god håndhygiejne, nys og host i ærmet og at undgå personer med symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion for at undgå smitte.
#3 Kan jeg blive smittet ved at røre ved en salattang som en smittet har rørt ved?
Risikoen for at blive smittet med Corona-virus, når man rører ved flader eller ting er generelt yderst lille. Det kan dog ske, hvis en smittet person nyser i hånden og herefter overfører sekret ved at tage fat i fx et dørhåndtag eller en salat-tang. Den næste bruger får hermed sekret på hænderne, og hvis denne klør sig i næsen eller øjnene, kan man risikere at blive smittet. Derfor er det vigtigt at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god håndhygiejne, nys og host i ærmet og at undgå personer med symptomer på forkølelse og/eller luftvejs infektion for at undgå smitte.
Læs i øvrigt mere om risikoen for smitte på Fødevarestyrelsens hjemmeside her.
HÅNDTERING AF CORONA-VIRUS I SMAGERIETS KØKKENER:
#4 Hvilke ekstra forholdsregler tager I for at begrænse udbredelsen af Corona-virus i jeres virksomhed?
Vi følger vores sædvanlige, skrappe hygiejneprocedurer for vores køkkener. Såfremt en medarbejder skulle blive syg, følger vi Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
Det samme gælder, såfremt en af de transportører som vi bruger, bliver ramt. Som en ekstra foranstaltning har vi indført, at alle vores chauffører skal bære handsker, når de håndterer kasserne med mad.
I øvrigt kan vi tilføje at vores tre køkkener til enhver tid er underlagt gældende kvalitetskrav og procedurer.
Læs mere om, hvordan vi håndterer kvalitet lige her.
SÆRLIGT OM AFBESTILLING:
#5 Hvor sent kan jeg afbestille min ordre?
Du kan altid frit afbestille din ordre frem til 8 dage før festen. Ønsker du at være sikret endnu bedre, kan du tegne en afbestillings forsikring. Læs mere her: https://www.smageriet.dk/kundeservice/afbestilling/